Petäjävaara

Narvan Savumerkki ~ Muistoissa ~

Sakke lopetettiin 2.12.2014 jalkavaivojen pitkittyessä© Mila (VRL-11936)

Kuvia klikkaamalla saat ne isommaksi!

» Virallinen nimi: Narvan Savumerkki "Sakke"
» Sukupuoli: Ori
» Rotu: Suomenhevonen
» Säkäkorkeus: 151cm

» Koulutus: HeA, 80cm
» Painotuslaji: Yleispainotteinen

» Syntymäaika: 17.07.2013
» Ikääntyminen: ikääntyy satunnaisesti, nyt 18v

» Kasvattaja: Narvan talli
» Omistaja: Mila (VRL-11936) / Petäjävaara

» Rekisterinumero: VH13-018-0859

Menestys

    » YLA2 (11/14)
    » saavutus


Luonne

Narvan Savumerkki, eli tuttavallisemmin Sakke, on hieman jääräpäinen hevonen, jonka kanssa saa monta kertaa päivässä pitää ns. kurinpalautustuokioita, kun ori yrittää pomottaa ympärillään hääräävää ihmistä ihan 100-0. Sakelle ei saa missään tilanteessa antaa periksi, muuten ori pitää sinua aivan pilkkanaan ja tekee just niin kuin itse haluaa.
Päättäväisen ja Sakkea kovapäisemmän ihmisen kanssa ori on kuitenkin ihan jees tapaus, mitä nyt välillä koputtelee kepillä jäätä ja yrittää nousta pomoksi.

Taluttaessa Sakella täytyy pitää oririimua tai ainakin taluttaa herraa riimunnaru turpavärkin ympäri kiedottunu, sillä ori kyllä lähtisi oikein mielellään omille teilleen heti, kun siihen vain tulee mahdollisuus. Varsinkin sievät tammaneidit saa orin syrämen läpättämään ja niitä pitäisi päästä moikkaamaan keinolla millä hyvänsä.
Saken kyllä näkee ja kuulee kaukaa, kun sen kanssa pihalla tallailee. Ori nimittäin kulkee kuin vietereiden päällä pomppien ja hirnahtelee kuuluvasti jatkuvalla syötöllä.

Hoidettaessa Sakke on suhteellisen rauhallinen tapaus, eikä pahemmin pyöri kuin puolukka siellä jossain. Kuitenkin ori tulee sitoa kiinni ihan yleisen turvallisuuden vuoksi, vaikka sen harjaisi karsinassa.
Varusteiden laitossa ei Saken kanssa ole ongelmia, mutta kavioiden puhdistaminen on Saken mielestä aivan hanurista. Se junttaa lapion kokoiset kavionsa tiukasti maahan eikä millään haluaisi nostaa koipeaan ylös, jotta likapaakut saataisiin rapsutettua pois.

Ratsastaessa Sakke on kuin eri hevonen. Kaikki se turhanpäiväinen höseltäminen ja temppuilu loppuu heti, kun ratsastaja istahtaa satulaan. Sakesta kuoriutuu yllättävän rauhallinen ja kuuliainen ratsu, jolla on hienot liikkeet sekä lennokkaat askeleet. Liikkeidensä ansiosta orin menoa koulukentällä on todella mukava katsella.
Esteitäkin Sakke tykkää hyppiä mielellään, mitä nyt orilla on hieman pahana tapana kuumua esteradalla. Kuitenkaan Sakke ei rupea kieltäytymään esteillä, mutta turhanpäiväisestä kaahailusta yleensä seurauksena on epäpuhdas hyppy ja alas kolisevat puomit…
Maastoretket saavat Saken silminnähden rentoutumaan. Jos hevoset osaisivat hymyillä, Sakella olisi naama kuin Naantalin aurinko koko mettäretken ajan ja sen jälkeen.

Kisamatkoilla Sakke on oma tohelo itsensä. Se pitää omaa Sakke-showtaan pystyssä aina trailerista ulos tullessaan ja esitys kestää siihen, että ori talutetaan takaisin traileriin kotimatkaa varten.

i. Leijonamieli
sh, rt, 160cm
ii. Vauhkomieli
sh, tprt, 158cm
iii. Vauhko-Eerikki
iie. Liinan Lykky
ie. Aamukajon Roosa
sh, m, 146cm
iei. Kultahippu
iee. Neito
e. Turkasen Pippuri
sph, rn, 148cm
KTK-II
ei. Turjake
sh, prn, 149cm
eii. Erämies
eie. Vajaman Herttuatar
ee. Tirppaliisa
sh, trn, 150cm
eei. Eitippatapa
eee. Minttuliisa

Sukuselvitys

I. Leijonamieli on punarautias suomenhevonen suurella sydämellä. Narvan tallilla asusteleva Eino on hyväntahtoinen ja kiltti hevonen, joka ei tekisi pahaa kärpäsellekkään.
Villeissä kisoissa kohtalaisesti menestynyt Eino on tarpeen vaatiessa erittäin räjähtävä pommi, joka kisaradoilla menee eikä meinaa.

II. Vaikka Vauhkomieli-nimestä tuleekin eittämättä mieleen sekopäinen kaakki, on tämä Vauhkomieli kuitenkin todella rauhallinen ja pomminvarma suomipoika. Eräs tarina kertoo, että viisas raudikko oli päästänyt koko tallin hevoset irti tulipalon syttyessä toimistotiloissa… Liekkö pelkkää urbaani legendaa vaiko ihan totisinta totta.
Omistajansa silmäterä Valle sai olla irrallaan tallissa “vahtikoirana”, kun muut hevoset nukkuivat öitään karsinosisa. Mikään kisahevonen Valle ei ollut, vaan se oli koko ikänsä ollut työhevosena pienellä maalaistallilla. Heinäkärryjä vetävä Vauhkomieli omistajineen oli tuttu näky kylän raitilla lämpiminä kesäiltoina.

III. Vauhko-Eerikki sai nimensä jo pikkuvarsana. Rauhaton ADHD-varsa vaati kokoajan jotain tekemistä mikäli halusi sen pysyvän aitojen sisäpuolella. Koska Vauhko-Eerikki kyllästyi nopeasti, lähti se monta kertaa omille reissuilleen. Ja näistä reissuista on todisteena kaksi vahinkovarsaa: Vauhkomieli sekä Yllättävä. Vauhko-Eerikki lopetettiin 6-vuotiaana luonnehäiriön vuoksi.

IIE. Liinan Lykky oli ravurisukuinen lempeä tamma, joka oli todella mahtava emä varsoilleen. Ravuria liinakosta Liinasta kaavailtiin, mutta koska juoksu ei maittanut loistavasta ravisuvusta huolimatta, jäi se laitumen nurkkaan seisoskelemaan ja puskemaan varsoja maailmalle.
Varsansa Liina kasvatti kurilla ja rakkaudella, jotka äitinsä rauhallisuuden ja esimerkin avustuksella olivat todella lempeitä ja helppoja käsiteltäviä.

IE. Aamukajon Roosa siitostoimintaa aloittelevan ravitallin ensimmäisiä kasvatteja, melko kohtalaisesta suvusta. Rakennevioista kärsivä Roosa oli pitkäikäinen ja selväpäinen tamma, joka toimi ratsastuskoulussa aloittelijoiden hevosena notkoselkänsä kanssa.
Vaikkei Roosa mikään kedon kaunein kukkanen ollutkaan paksujen jalkojen ja järettömän suuren päänsä kanssa, oli se kuitenkin ratsastuskoulun suosituimpia hevosia ja sitä jäi monet pikkutytöt kaipaamaan, kun tamma laskettiin haudan lepoon 25-vuotiaana.

IEI. Kultahippu oli puheiden mukaan huippusukuinen valioyksilö, joka ravasi nopeampaa kuin mitkäänSE-hevoset. Totuus kuitenkin oli se, että Kultahipun raviura ei lähtenyt huippukiitoon vaan kiitolaukkaan. Heti ensimetreillä Kultahippu hylättiin ravilähdöistä laukkojen vuoksi…
Lemmikkihevosena Hippu kuitenkin oli mainio. Rauhallinen ori oli oikea pullamössöheppa aina siihen asti, että näki ravikärryt…

IEE. Neito oli työhevossuvusta oleva raskasrakenteinen tamma. Pomminvarman luonteen omannut Neito ei hermostunut mistään, teki asiat juuri niin kuin ihminen käski eikä heittäytynyt hankalaksi koskaan.

E. Turkasen Pippuri on omapäinen jäärä, jonka kanssa ihmisen on otettava pomon paikka heti ensikättelyssä. Pippurimaisen luonteen omaava tamma on kuitenkin esiintynyt edukseen niin kouluradoilla kuin esteradoillakin ja onpa jästipäinen Pipsa päässyt jopa kantakirjaan KTK-II palkinnolla.

EI. Turjake oli hölmönlainen suomenhevosori, jonka kanssa tarvitsi hyvät hermot ja rautaiset otteet. Pitkäjalkaisesta suokista kaavailtiin huippuravuria, mutta orin pää ei kestänyt raviradan vauhtia. Turjakkeen lempipuuhiin kuului hiittikärryjen mutkalle saanti sekä selässä keikkuvien ratsastajien höykkyyttäminen merisairaaksi. Ei orin varsatkaan sen kummoisempia ole olleet, peräti yksi on päässyt koelähtöön asti eikä kukaan tiedä, miksi oria on ylipäätänsä jalostukseen käytetty.

EEI. Erämies oli ravisukuinen naistenmies. Jykevä ja muhkea ori oli komea kuin mikä, mutta raskaan rakenteensa vuoksi se ei pärjännyt raviradoilla kovin kummoisesti. Kun raviradoilta ei mainetta tullut, hyväluonteinen ori myytiin maastotallille, jossa se eli loppuelämänsä vaelluksien keulahevosean. 22-vuotiaana Erämies veti viimeiset hengenvetonsa.

EIE. Vajaman Herttuatar oli ravihevonen turvasta häntäjouhiin saakka. Hertta ei todellakaan ollut se maailman mukavin hevoskaveri vaan tamma jaksoi pompottaa ihmisiä mielinmäärin. Ja sen se sai tehdä… Sen verran hyvin tamma pärjäsi raviradoilla, ettei omistajat muka huomanneet tamman luonnevikoja. Ravikuningatartakin tammasta povattiin, mutta ikävä kyllä, tamma jouduttiin lopettamaan viikkoa ennen suurta ravitapahtumaa. Hertta oli loukannut jalkansa tarhassa eikä tamman hyväksi ollut enää mitään tehtävissä…

EE. Tirppaliisa oli musta ravuritamma, jolla oli aina pienet kepposet mielessä. Ketteräliikkeinen Tirppaliisa ei menestynyt raveissa kovin kummoisesti, kuitenkin sen verran, että oli kaura-annoksensa ansainnut. Kun raviura ei ottanut onnistuakseen, Liisan kanssa kokeiltiin jonkin aikaa western-kisoja, mutta mitään suurta menestystä ei siltäkään uralta lohjennut.

EEI. Eitippatapa oli orvoksi jäänyt ori, joka totteli emäntäänsä koiran lailla. Tauno oli kiltti lapsista pitävä ja alistuva ori, jonka verissa virtasi ravigeenit. Raviradoille Tauno ei kuitenkaan koskaan päässyt. Entisen omistajan kunnon huonotessa musta Tauno myytiin seurahevoseksi vanhalle pariskunnalle, jonka pihapiirissä jo eläkeikään ehtinyt työhevonen kaipasi heppaseuraa. Siellä Niemisten luona Tauno eleli elämänsä loppuun saakka kantaen pariskunnan lapsenlapsia varmajalkaisesti pitkin metsiä ja piti seuraa harmaahapsiselle ruunalle.

EEE. Minttuliisa oli helposti hermostuva ja hieman ilkeäkin tamma. Ravuria tästäkin neidistä suunniteltiin, mutta jalkavaivojen vuoksi tammaa ei niillä radoilla nähty. Siitoshevosena Minttuliisa teki elantonsa ja jättikin jälkeensä suuren kimpun jälkeläisiä...

Sukuselvitys kirjoitettu Helenan kirjoittaman tekstin perusteella

Jälkeläiset

25.01.2014 ori A.I. Pikkupeikko e.A.I. Pikkurihma
19.10.2014 tamma Tiikerililja e. Riitasointu
31.10.2014 tamma Ulapan Virvaliekki e. Ulapan Virmajuuri

Kilpailukalenteri

12.09.2014 - KRJ - Dainty - HeA - 03/30
11.09.2014 - KRJ - Dainty - HeA - 01/30
08.09.2014 - KRJ - Dainty - HeA - 04/30
07.09.2014 - KRJ - Dainty - HeA - 01/30
05.09.2014 - KRJ - Devilsfair - HeA - 05/30
05.09.2014 - KRJ - Delmenhorst - HeA - 02/30
31.08.2014 - KRJ - Dainty - HeA - 01/30
23.08.2014 - KRJ - Dainty - HeA - 05/30
22.08.2014 - KRJ - Dainty - HeA - 02/30
22.08.2014 - KRJ - Team Räyhähenget - HeA - 04/40
19.08.2014 - KRJ - Team Räyhähenget - HeA - 05/40
18.08.2014 - KRJ - Kuiskeen Suomenratsut - HeA - 06/40
16.08.2014 - KRJ - Mörkövaara - HeA - 05/40
15.08.2014 - KRJ - Team Räyhähenget - HeA - 03/40
31.07.2014 - KRJ - Hiprakka - HeA - 05/30
25.07.2014 - KRJ - Hiprakka - HeA - 01/30
14.06.2014 - KRJ - Yemene -HeA - 02/40
13.06.2014 - KRJ - Yemene -HeA - 01/40
12.06.2014 - KRJ - Muiston Suomenhevoset - HeA - 06/40
21.05.2014 - KRJ - Aittohaara - HeA - 06/50
21.05.2014 - KRJ - Linya Stud - HeA - 02/60
20.05.2014 - KRJ - Diethelm Stables - HeA - 05/60
19.05.2014 - KRJ - Fiktio - HeA - 01/60
18.05.2014 - KRJ - Diethelm Stables - HeA - 06/60
18.05.2014 - KRJ - Kuuralehto - 03/30
15.05.2014 - KRJ - Diethelm Stables - HeA - 06/60
13.05.2014 - KRJ - Linya Stud - HeA - 07/60
12.05.2014 - KRJ - Diethelm Stables - HeA - 06/60
26.04.2014 - KRJ - Rimeyard - HeA - 03/100
12.04.2014 - KRJ - Kevätrinne - HeA - 05/40
11.04.2014 - KRJ - Tuulenpesä - HeA - 03/40
10.04.2014 - KRJ - Tuulenpesä - HeA - 01/40
08.04.2014 - KRJ - Tuulenpesä - HeA - 06/40
05.04.2014 - KRJ - Aasikartano - HeA - 05/40
17.03.2014 - KRJ - Odelie's Love - HeA - 03/30
14.03.2014 - KRJ - Odelie's Love - HeA - 04/30
12.03.2014 - KRJ - Huvitutti - HeA - 07/50
12.03.2014 - KRJ - Huvitutti - HeA - 01/50
27.02.2014 - KRJ - Huvitus - HeA - 01/40
26.02.2014 - KRJ - O'Polo - HeA - 03/40
26.02.2014 - KRJ - Huvitus - 06/40
25.02.2014 - KRJ - O'Polo - HeA - 05/40
23.02.2014 - KRJ - O'Polo - HeA - 05/40
22.02.2014 - KRJ - Blackwoods -  HeA - 04/30
22.02.2014 - KRJ - Haavelaakso - HeA - 05/30
21.02.2014 - KRJ - Huvitus - HeA - 03/40
20.02.2014 - KRJ - Huvitus -  HeA - 06/40
20.02.2014 - KRJ - Kuninkaankartano - HeA - 05/30
05.02.2014 - KRJ - Verner - HeA - 05/30
17.02.2014 - KRJ - Vaapukka - HeA - 05/30
05.02.2014 - KRJ - Dahlgård - HeA  - 04/30

16.11.2014 - ERJ - Breezy Meadows - 80cm - 07/50
14.11.2014 - ERJ - Breezy Meadows - 80cm - 01/50
09.11.2014 - ERJ - Breezy Meadows - 80cm - 03/50
08.11.2014 - ERJ - Breezy Meadows - 80cm - 03/50
07.11.2014 - ERJ - Breezy Meadows - 80cm - 04/50
02.11.2014 - ERJ - Breezy Meadows - 80cm - 05/50
23.10.2014 - ERJ - Untuvapilvi - 80cm - 03/30
18.10.2014 - ERJ - Petäjävaara - 80cm - 01/30
16.10.2014 - ERJ - Petäjävaara - 80cm - 03/30
15.10.2014 - ERJ - Petäjävaara - 80cm - 04/30
10.10.2014 - ERJ - Petäjävaara - 80cm - 02/30
22.09.2014 - ERJ - Paraatiponit - 80cm - 05/30
22.09.2014 - ERJ - Paraatiponit - 80cm - 04/30
20.09.2014 - ERJ - Paraatiponit - 80cm - 04/30
19.09.2014 - ERJ - Paraatiponit - 80cm - 04/30
09.09.2014 - ERJ - Wuki - 80cm - 05/30
08.09.2014 - ERJ - Wuki - 80cm - 02/30
05.09.2014 - ERJ - Delmenhorst - 80cm - 05/30
05.09.2014 - ERJ - Mörkövaara - 80cm - 06/40
05.09.2014 - ERJ - Mörkövaara - 80cm - 05/40
04.09.2014 - ERJ - Mörkövaara - 80cm - 05/40
28.08.2014 - ERJ - Mörkövaara - 80cm - 05/40
11.08.2014 - ERJ - Huvitutti - 80cm - 04/40
09.08.2014 - ERJ - Huvitutti - 80cm - 01/40
02.08.2014 - ERJ - Huvitutti - 80cm - 01/40
26.07.2014 - ERJ - Mörkövaara - 80cm - 03/40
21.06.2014 - ERJ - LAC - 80cm - 01/40
16.06.2014 - ERJ - LAC - 80cm - 03/40
17.05.2014 - ERJ - LAC - 80cm - 01/40
16.05.2014 - ERJ - LAC - 80cm - 02/40
01.05.2014 - ERJ - Huvitus - 80cm - 02/40
21.04.2014 - ERJ - Huvitus - 80cm - 02/40
21.04.2014 - ERJ - Takkuinen - 80cm - 02/40
14.04.2014 - ERJ - Huvitus - 80cm - 01/40
13.04.2014 - ERJ - Huvitus - 80cm - 02/40
08.03.2014 - ERJ - Huvitutti - 80cm - 02/40
07.03.2014 - ERJ - Huvitutti - 80cm - 06/40
05.03.2014 - ERJ - Huvitutti - 80cm - 01/40
04.03.2014 - ERJ - Huvitutti - 80cm - 06/40
04.03.2014 - ERJ - Huvitutti - 80cm - 02/40
03.03.2014 - ERJ - Petäjävaara - 80cm - 02/30
27.03.2014 - ERJ - Sakasti - 80cm - 03/30
26.03.2014 - ERJ - Sakasti - 70cm - 04/19
26.02.2014 - ERJ - Elm Ponies - 70cm - 02/30
25.02.2014 - ERJ - Elm Ponies - 70cm - 02/30
24.02.2014 - ERJ - Elm Ponies - 70cm - 04/30
24.02.2014 - ERJ - Elm Ponies - 70cm - 02/30
21.02.2014 - ERJ - Tuuliharja - 80cm - 03/40
21.02.2014 - ERJ - Tuuliharja - 70cm - 02/40


Päiväkirja

Yleislaatuarvostelu 25.11.2014
Tänään oli se päivä jota olimme odottaneet Saken sekä Katan kanssa kuin kuuta nousevaa. Nimittäin laatispäivä! Hienosti molemmat hevoset palkittiin YLA2-palkinnolla ja oli omistajalla taas naama messingillä. Tähän touhuun oikeasti jää koukkuun! ;)

sh-o. Narvan Savumerkki om. Mila 21,5 (14+7,5) - 26 (21+5) - 17 - 12 - 3 = 79,5p / YLA2

03.11.2014 - juoksutusta
Vesisade piiskasi maata oikein urakalla ja väkisilläkin veti mielen vähän matalalle. Eilen oli vielä ollut lumet maassa, nyt kyseistä valkoisesta mössöstä ei ollut minkäänlaista merkkiä. Tympäsi, ärsytti, ketutti... Eikä kavionsa maahan juntannut Sakke nostattanut mielialaa sitten piirun vertaa...
"NOSTA se koipi!" ähisin mustan orin jaloissa ja yritin parhaani mukaan saada hevosta nostamaan kavionsa puhdistettavaksi. Mutta ei. Ilmeisesti Sakke oli minun huomaamattani laittanut kavioihinsa pikaliimaa, jonka vuoksi ne pysyivät tallikäytävän pohjassa kiinni.
Mielessäni taas vilisivät ne kuuluisat makkara-autot liimatehtaiden lisäksi, mutta onneksi Sakke tajusi vihdoin ja viimein nostaa jalkansa ylös. Raaputin äkkiä enimmät liat pois kavioista ja myhäilin tyytyväisenä.

Tänään en aikonut Saken selkään kavuta vaan ajattelin juoksuttaa jätkän maneesissa. Matkalla maneesiin Sakke hieman pöljäili ja sain komentaa sitä olemaan kunnolla useampaan otteeseen. Kuitenkin sisälle maneesiin päästyämme Sakke rauhottui.

Sakke juoksi kauniisti ympyrällä ja teki sen mitä pyydettiin. Lopettelimme vajaan kolmen vartin jälkeen ja kehuin oria vuolaasti. Sakke hörähteli tyytyväisyyttään ja pukki minua hellästi turvallaan.
Sakke oli jo kisannut tarpeeksi ja nyt ori sai nauttia kisaeläkkeestä. Olin ilmoittanut Saken tämän kuun YLA:an ja nyt sitten jännättiin sinne asti.
Hieman pitäisi kyllä herran kanssa treenata tuota taluttaessa käyttäytymistä...

20.10.2014 - estetreeniä
Helena oli jälleen tullut treenaamaan meitä Petäjävaaraan. Hän oli laittanut maneesiin puomeja, joita alkuverryttelyn ohessa piti mennä ravissa. Ei-Sakkemaiseen tapaan ori oli hieman tahmean oloinen eikä meinannut nostaa koipiaan tarpeeksi, vaan kompuroi puomeilla. Helena komensi reippaampaa ravia ja käski ratsastaa kunnolla eikä laiskotellen.
Pikkuhiljaa Sakenkin koivet rupesivat nousemaan ylös eikä puomit enää kolisseet. Kun olimme puomien ratsastamisen ohessa verrytelty ori niin volteilla kuin ympyröilläkin, siirryimme itse esteille. Helena oli kasannut alkuverryttelyn aikana jumppasarjan, joka koostui pitkällä sivulla olevasta jumppasarjasta ja lyhyellä sivulla olevalla 50cm korkealla esteellä. Toisella pitkällä sivulla oli puolestaan 80cm korkea okseri.
Sakkekin alkoi heräilemään syyskoomastaan ja tuntui huomattavasti pirteämmältä kuin alkuverryttelyssä. Jumppasarjan aikana meillä molemmilla meinasi keskittyminen herpaantua ja plörinäksihän se meni. Helena kuitenkin kärsivällisesti komensi meidät kokeilemaan uudestaan ja pikkuhiljaa sekin rupesi sujumaan.
Helena kehui hyppytyyliämme, mutta käski kuitenkin tarkastella vauhdin säätelyä. Nyt kun Saken kanssa meinattiin vähän kaahailla esteeltä toiselle... Myönsin sen.
Koska olimme Saken kanssa viimeinen valmennettava ratsukko tältä päivältä, hyvästelin Helenan ja lähdin itse pienelle maastolenkille loppuverryttelyiksi. Lumi oli satanut maahan eikä maastossa näyttänyt enää niin synkältä kuin pari päivää aikaisemmin...

15.09.2014 - koulutreeniä ympyröillä
Olin saanut kuulla, ettei Saken takajalat ole aina niin hyvin mukana kouluradoilla, joten päätin tänään pitää kunnon "jalka-päivän". Vanha ystäväni ja ratsastuksenopettaja Helena oli tullut taas seuraamaan harjoittelua ja antoi vinkkejä aina tarvittaessa.
Aloitettiin ihan vain pääty-ympyröillä ja samalla väistätteän takaosaa ulos. Ensin lyhyissä pätkissä ja sitten pidemmän ajan. Alkuun Sakke painatti ulos päin eikä ohjaan meinannut saada oikeanlaista tuntumaa, mutta Helena vain käski ratsastaa menemään. Piti kuulema saada pohje läpi ja sisälapa paremmin hallintaa. Roger that.
Pikkuhiljaa Sakke rupesi pyöristymään ja etuosaan tuli tarvittavaa keveyttä ja takajalat rupesivat polkemaan kunnolla.
Välikäyntien aikana Helena antoi hyviä vinkkejä tulevia treenejä sekä kisoja varten ja imin tiedon pikkuruisiin aivoihini. Onni oli "oma" valmentaja.

Jatkoimme väistöjuttuja ympyröillä. Tällä kertaa takaosaa piti saada ympyrän sisäpuolelle. Tämä sujui huomattavasti paremmin kuin ulospäin taivuttelu ja Sakestakin näki, kuinka se alkoi pikkuhiljaa nauttimaan työskentelystä. Helena käski lisätä hieman vauhtia, sillä niin minä kuin Sakkekin vähän unohduttiin haaveilemaan turhanpäiväisiä asioita.
Kun ympyröiden pyöriminen alkoi tympäsemään, laukkasimme kahdeksikkoa vaihtaen laukkaa. Sakke laukkasi kuuliaisesti eteenpäin, mitä nyt laukanvaihdoksissa hieman meinasi tulla ongelmia epäselvien apujeni takia.
Etu- ja takaosakäännökset alkuun hieman kangerteli, mutta pikkuhiljaa sieltä rupesi löytymään sitä oikeaa meininkiä.

Sakke oli muutenkin jo napsinut KRJ:n laatuarvostelua silmälläpitäen sijoitukset kasaan, joten emme enää koulukisoja niin usein kävisi läpi. Toki vaihtelun vuoksi ja muistin ylläpitämiseksi nämä koulutreenit olivat enemmän kuin hyväksi. Ja olihan Sakke kuitenkin ehkä enemmän koulu- kuin estehevonen...

Ulkoasu © M Layouts // Virtuaalitalli // Virtuaalihevonen // Hevosten sivut © Pilvimarja 2013 / Heidi